Schildpad


Waterschildpadden zijn populaire huisdieren geworden en verkrijgbaar in de meeste dierenwinkels, ook Aquadeco verkoopt waterschildpadden.  De soorten die het meest verkocht worden zijn de Geelwang, de Zaagrug en de Muskus schildpad. De naam van de schildpad zegt veel over zijn uiterlijk. Zo heeft de Geelwang schildpad gele wangen en gele strepen op zijn kop en de Zaagrug schildpad heeft op het midden van zijn schild een verhoogde lijn die op een zaag lijkt.

 

De Muskus schildpad heeft een bijzonder plekje in ons aquariumhart. Deze klein blijvende schildpad is zeer geschikt als huisdier en verblijft veel van zijn tijd in of onder water door. 

Al onze schildpadden behoren tot de water- of moerasschildpadden. Dit zijn schildpadden die zowel in het water als op het land kunnen leven. Ze worden vaak verkocht als ze nog heel klein zijn, vaak 2 tot 4 centimeter. De meeste soorten kunnen binnen twee jaar wel 20 tot 35 centimeter groot. Helaas zijn veel mensen daar niet van op de hoogte en worden ze vaak als een impuls aankoop gekocht. Doe daarom altijd eerst onderzoek voordat je een dier koopt.

SCHILDPADDEN VOEDSEL SCHILDPAD-AQUARIA ACCESSOIRES GRATIS ADVIES FILTERSYSTEMEN

 

Bezoek onze winkel