Zorgaquaria


Onze grootste passie is de natuur en dan met name al het leven in en rond het water. Wij hebben lang nagedacht hoe dit te combineren met meer te willen doen voor ouderen en zorgbehoeftigen.

Bij een aantal zorginstellingen hebben wij al een aquarium in onderhoud. Daarbij ervaren wij al jaren de voordelen van deze combinatie. Dit heeft geleid tot het concept zorgaquaria.

 

 www.zorgaquaria.nl

 

Verschillende onderzoeken laten zien dat huisdieren en met name aquaria in de zorg het welzijn van mensen verbetert. Dit ervaren wij zelf met de aquaria die wij in onderhoud hebben. 

 

Positieve invloed

Natuur en de prachtige onderwaterwereld geeft rust, positieve energie en vrolijkt mensen op. Vanuit die filosofie plaatsen en verzorgen wij zorgaquariums in zorginstellingen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en hospice voorzieningen.

 

Het creëren van een prachtig stukje natuur achter glas en de positiviteit die wordt ervaren, daar vinden we onze passie. Elke dag opnieuw, geïnspireerd door de prachtige onderwaterwereld en goed doen voor anderen.Onderzoek

Interessant zijn de verschillende onderzoeken die zijn gedaan.

 

Zo onderzocht Edwards het effect van AAT (Animal Assisted Therapy) op voedingsintake bij mensen met alzheimer. Hier zorgt een aquarium in de eetkamer voor een toename van de voedselinname en daarmee het gewicht van bewoners. Tegelijk neemt de benodigde hoeveelheid bijvoeding af en daarmee de kosten.

 

Uit onderzoek van Plymouth University, Exeter University en the National Marine Aquarium blijkt dat kijken naar aquaria een positief effect heeft op het welzijn van mensen en bloeddruk verlaagt.

 

Bioloog Wallace J. Nichols zegt in een interview met Huffington Post dat mensen een “blue mind” hebben die wordt geactiveerd als we in of bij water zijn. Mensen worden blij, gelukkig en tevreden op dat moment.

 

Inspirerend om in de verschillende onderzoeken de positieve effecten van aquaria te lezen, en dat onze ervaring uit de praktijk wetenschappelijk wordt ondersteund. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en vinden dat dit meer toegepast kan worden in de zorg. Hoe fantastisch is het om het welzijn van mensen die zorg nodig hebben te vergroten, positieve energie te geven en de gezondheid te verbeteren door beleving van een natuurlijke onderwaterwereld.

 

Volledige plaatsing én verzorging

Wat ons bijzonder maakt? Wij werken met de modernste techniek op aquariumgebied, plaatsen het zorgaquarium en nemen de volledige verzorging op ons. 

 

Vanaf €3,- per dag kunnen wij al een prachtig zorgaquarium voor u verzorgen. 

 

Vragen? neem contact met ons op en kijk ook eens op www.zorgaquaria.nl


Geplaatste zorgaquaria

Bekijk onze geplaatste zorgaquaria voor een impressie van alle mogelijkheden.

De Roef Rijssen


Hoog Schuilenburg Almelo


Dijkhuis Borne


De Meente Genemuiden


Topaz Vlietwijk Voorschoten


Malawi Rotterdam


Doorkijk zoutwater Krimpen aan de Lek


Zeshoek zoetwater Rijssen


Zoutwater Rijssen


Zorgaquaria.nl

Meer weten over dit initiatief? Bekijk voor meer informatie: www.zorgaquaria.nl. Neem vrijblijvend contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.


Algemene voorwaarden Zorgaquaria

Bij het plaatsen van een zorgaquaria zijn de algemene voorwaarden van toepassing.