Bioscoop

Leer je leerlingen alles over vissen

Waar herken je een vis aan? Hoe weet je of het een vrouwtje of mannetje is? Waar moet je op letten bij sterfte? Bij Aquadeco vinden we het heel belangrijk om onze kennis en ervaring over vissen te delen met de toekomstige generatie. Daarom hebben wij een lesprogramma speciaal voor het middelbaar onderwijs waarmee we leerlingen willen laten kennismaken met de prachtige wereld van aquaria! Niet alleen heel leerzaam, juist ook heel leuk!.

Wat kunnen je leerlingen verwachten?

We verzorgen zowel theoretische als praktische lessen voor de leerlingen van jouw school. Bij ons ligt wel de focus op de praktijk, omdat we bij ons op locatie alles kunnen laten zien omtrent aquaria & vijvers. Zo hebben we alles bij de hand om complete lessen te verzorgen over:

  • Zoet, zout water aquaria en vijvers
  • Soorten vissen en hoe deze te herkennen
  • Huisvesting van vissen
  • Juiste waterwaardes voor aquaria & vijvers
  • Verschillende visziektes & microscopisch onderzoek

Met behulp van onze lessen kunnen leerlingen het CE-certificaat behalen. Dit certificaat is nodig om vissen te mogen verkopen of te houden. Wij bieden hier de ondersteuning voor, zodat ze het certificaat officieel kunnen behalen via jouw onderwijsinstelling.

Heb je dit als onderwijsinstelling nog nooit gedaan en zou je dit graag aan je leerlingen willen aanbieden? Neem dan even contact op met Wiljan Ligtenberg via wiljan@aquadeco.nl.

Ontzorg je leraren. Bied specialistische kennis.

Leraren hebben heel veel kennis en ervaring in huis. Ze weten veel over allerlei soorten vakgebieden. Denk aan biologie, wiskunde, politiek en ga zo maar door. Maar specialistische kennis, zoals Ichtyologie (viskunde), en ervaring in aquaria gaat verder dan de schoolbanken van de middelbare school. Daar helpen we je graag bij.

Zo hoeven je leraren niet zelf opnieuw de schoolbanken in en kun je gebruikmaken van onze specialistische kennis en ervaring! Wij hebben alle gelegenheid in onze winkel om complete lessen aan te bieden. Benieuwd naar wat wij voor jouw leerlingen kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.