Zorgaquaria

Een zorgaquarium verhoogt het welzijn

“Kijken naar een zorgaquarium doet je de rest vergeten en geeft je de vreugde en vrede van het nu!” Veel bewoners van een (woon) zorgcentrum genieten dagelijks van het leven en kleur dat een aquarium heeft.
Een (zorg)aquarium verbetert het welzijn en de gezondheid van mensen die zorg nodig hebben. De beleving van de prachtige onderwaterwereld geeft rust, positieve energie en vrolijkt mensen op. Dat blijkt niet alleen uit onderzoek, maar ook uit de feedback van zorginstellingen en bedrijven waar we al een aquarium leverden en onderhouden.

(Zorg)aquaria: onze passie

Vanuit die filosofie plaatsen en verzorgen wij (zorg)aquariums in zorginstellingen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, hospice voorzieningen en bedrijven.

Het creëren van een prachtig stukje natuur achter glas en positieve effecten die worden ervaren, daar vinden we onze passie. Elke dag opnieuw, geïnspireerd door de fascinerende onderwaterwereld waarmee we iets kunnen betekenen voor anderen.

Ervaringen met (zorg)aquaria in de praktijk

Diverse zorginstellingen (en bedrijven) kozen al voor een aquarium van Aquadeco. Het aquarium vrolijkt mensen op, leidt af en de prachtig gekleurde onderwaterwereld geeft altijd gespreksstof. De positieve effecten zijn groot!

Volledige plaatsing én verzorging
Wat ons bijzonder maakt? Wij werken met de modernste techniek op aquariumgebied, plaatsen het zorgaquarium en nemen de volledige verzorging op ons. Vanaf € 3,- per dag kunnen wij al een prachtig zorgaquarium voor u verzorgen.

De Roef Philadelphia Rijssen

Kleurrijk (zorg) aquarium bij De Roef Philadelphia Rijssen

Bij de Roef wonen 34 (oudere) mensen met een (licht) verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag of een ernstige meervoudige beperking.

Aquadeco mocht in de gemeenschappelijke huiskamer een vrolijk aquarium inrichten. Dit zorgaquarium kenmerkt zich door kleurrijke vissen en weelderige plantengroei. Een echte trekpleister!

Rustige vissen inspireren

Rustige vissen inspireren

In het aquarium op deze foto zwemt een bijzondere school altums (Pterophyllum altum Orinoco) uit de Orinoco rivier in Venezuela. Voor deze vissen is kenmerkend dat ze ‘statig’ door het aquarium laveren. Hun rustige gedrag en hun hoogte laten een gedegen indruk achter. Het is dus niet verwonderlijk, dat deze vissen vaak op een verlanglijstje staan.

Zorgaquarium bij Hoog Schuilenburg in Almelo

Zorgaquarium bij Hoog Schuilenburg in Almelo

Aquadeco heeft een prachtig aquarium geplaatst bij Carint Reggeland in Almelo. In het aquarium is gekozen voor verschillende planten. Het is gelukt om diepte te creëren, waarbij er voldoende ruimte is voor vissen.

Malawiaquarium in Rotterdam

Malawiaquarium in Rotterdam

Aquadeco heeft een groot zeewateraquarium in de muur laten inbouwen. Vanuit een speciale ruimte is het mogelijk aquariumonderhoud uit te voeren. Zo blijft alleen het aquarium in het zicht en is de techniek veilig afgeschermd.

Zorgaquarium bij De Meente in Genemuiden

Zorgaquarium bij De Meente in Genemuiden

Samen met onze aquariumbouwer hebben wij een prachtig doorkijkaquarium kunnen realiseren in Genemuiden. Bewoners van het wooncentrum kunnen vanuit 2 ruimtes het prachtige aquarium bekijken.

Roosdom Tijhuis

Representatieve aquaria voor Roosdom Tijhuis

Roosdom Tijhuis is een ontwikkelende bouwer die landelijk opereert als een sterke partner in huisvestingsprojecten. In het hoofdkantoor in Rijssen zijn twee fraaie aquaria geplaatst.

Zoals u ziet op de foto’s, kunnen bezoekers en medewerkers genieten van o.a. een school prachtig gekleurde regenboogvissen. Deze regenboogvissen zijn ideale aquariumbewoners. Ze zijn makkelijk te houden, zeer vreedzaam naar andere vissen en hebben mooie kleuren.

Trivium Meulenbeltzorg het Dijkhuis in Borne

Vrolijk zorgaquarium bij Trivium Meulenbeltzorg het Dijkhuis in Borne

Er is gekozen voor veel groen om de natuur naar binnen te halen. Daarbij zullen verschillende kleurrijke vissen het aquarium gaan bewonen.

Zorgaquarium bij Topaz Vlietwijk in Voorschoten

Zorgaquarium bij Topaz Vlietwijk in Voorschoten

Topaz Vlietwijk is een wooncentrum waar vooral mensen met dementie en chronische klachten wonen. Wij hebben hier een prachtig aquarium geplaatst, die de aandacht trekt van zorgspecialisten en bewoners.

Zoutwateraquarium in Rijssen

Zoutwateraquarium in Rijssen

Groot zeewateraquarium in Rijssen. De techniek is allemaal aanwezig onder het aquarium en wordt aangestuurd door een computer. Het onderhoud is zo minimaal, waardoor iedereen volop kan genieten van het aquarium.

Onderzoek effect aquarium in zorginstellingen

Onderzoek van Edwards toont aan dat een aquarium in een zorginstelling voor mensen met Alzheimer de voedselinname – en daarmee het gewicht – bevordert. Tegelijk neemt de ‘bijvoeding’ af, waardoor ook nog eens kosten bespaard worden.

Uit onderzoek van Plymouth University, Exeter University en the National Marine Aquarium blijkt dat kijken naar aquaria een positief effect heeft op het welzijn van mensen én de bloeddruk verlaagt.

Bioloog Wallace J. Nichols zegt dat onze ‘blue mind’ (een mild meditatieve staat die wordt gekenmerkt door kalmte, vrede, eenheid en een gevoel van algemeen geluk en tevredenheid met het leven in het moment) wordt geactiveerd als we in of bij water zijn.rk van opdrachtgevers.

Meer weten over de effecten van een (zorg) aquarium op onze gezondheid?
Wilt u meer weten over de ervaringen met een zorgaquarium en de positieve effecten daarvan? We brengen u graag in contact met ervaringsdeskundigen uit ons netwerk van opdrachtgevers.